Benefiet Jazz Concert van Het OrgelTrio (HOT)

Datum/Tijd
Datum - vr 21 apr 2017
20:15 - 21:30
Locatie
Antonius van Paduakerk
Categorie

Benefiet/jazz/improvisatie concert door HOT

Antonius van Padua kerk Groesbeekseweg 96 Nijmegen,

vrijdag 21 april 2017

aanvang: 20.15 uur

In het kader van het 100 jarig bestaan van de Antonius van Paduakerk aan de Groesbeekseweg Nijmegen vindt een jazz concert plaats door HOT (Utrecht).
Jazz op het orgel in de kerk? HOT (Het Orgel Trio) bewijst dat het kan! Met de gloedvolle rietblazer Steven Kamperman en veelzijdige bassist Dion Nijland laat organist Berry van Berkum de indrukwekkende geluidsfabriek bulderen, schuren en zinderen. En als vanouds trekken de drie musici daarbij het publiek mee op een reis door de ruimte.

In dit concert speelt het trio o.a. stukken van hun nieuwe CD met de titel ‘Bird & Beyond’. Hierin duiken ze enthousiast en tegelijk onorthodox op de muziek van jazzgrootmeester Charlie ‘Bird’ Parker. Snelle lijntjes worden etherische melodieën, bekende melodieën krijgen een hele nieuwe glans. De CD is gelauwerd zowel in binnen- als buitenland. Zie voor reviews www.hetorgeltrio.nl

In de Paduakerk wordt gebruik gemaakt van het fraaie net vernieuwde Verschueren orgel. in al zijn kleuren en mogelijkheden. Het instrument is verrijkt met een nieuwe register: een Nasard , gemaakt door Verschueren Orgelbouw. Het instrument zal optimaal klinken met al haar kleuren en mogelijkheden.

De vrijwillige bijdrage komt ten goede aan de Stichting Kleurfabriek Nijmegen, zij organiseren culturele activiteiten voor kinderen uit de azc’s. (voor info zie www.avpnijmegen.nl en www.kleurfabrieknijmegen.nl)

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...
Bookmark de permalink.