Concert Berio & Stravinsky – Het Gelders Orkest

Datum/Tijd
Datum - do 30 maa 2017
20:15
Locatie
De Vereeniging
Categorie


Concert Berio & Stravinsky – Het Gelders Orkest

Nijmegen 30 maart 2017 20:15

De Belgische dirigent Karel Deseure debuteert bij Het Gelders Orkest. Samen met de gelauwerde mezzosopraan Rosanne van Sandwijk en pianist Ralph van Raat brengt hij Berio en Stravinsky. Een ongecompliceerd klassiek concert om ontspannen van te genieten in Nijmegen en Zutphen.

Ze keken vreemd op, Luciano Berio’s vakgenoten. Want in een tijd waarin reeksentechnieken hoogtij vieren en rekenlineaaltjes gemeengoed zijn, componeert hij Folk Songs: ongecompliceerde liederen voor zijn vrouw en legendarische stemkunstenares Cathy Berberian. Volksliederen uit Armenië, Frankrijk, Italië, Azerbajdzjan en Amerika inspireren hem tot een serie kleurrijke miniaturen voor zeven instrumenten.
Proeve van bekwaamheid

Berio wil al langer volksmuziek en moderne muziek verbinden en legt met zijn composities een zelfgekozen geslaagde proeve van bekwaamheid af. De gelauwerde Nederlandse mezzosopraan Rosanne van Sandwijk zingt de cyclus. Ook Stravinsky is geboeid door mengvormen. In zijn Dumbarton Oaks slaat hij een brug tussen barokmuziek en modern idioom en verwerkt hij brokstukken Bach. Pianist Ralph van Raat – geen onbekende bij Het Gelders Orkest en door The New York Times geroemd om zijn outstanding playing – speelt het Concert voor piano en orkest van de Arnhemse componist Andries van Rossem.
Een treffend gebaar

De Belgische dirigent Karel Deseure debuteert juist bij Het Gelders Orkest. Maak kennis met de assistent-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest die in 2012 de Dirigentenprijs van Het Kersjesfonds won door zijn heldere analyse van de muziek en een treffend gebaar.

Concertinformatie
Programma

Stravinsky Concerto ‘Dumbarton Oaks’
Van Rossem Concert voor piano en orkest
Berio Folk Songs

Voor meer informatie en kaarten kijkt u op www.hetgeldersorkest.nl

Nijmegen 30 maart 2017 20:15
De Vereeniging Inleiding 19.15 uur
€ 29,00

Zutphen 31 maart 2017 20:00
Theater Hanzehof
Inleiding 19.00 uur
€ 28,00

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...
Bookmark de permalink.