Concert polyfone muziek

Datum/Tijd
Datum - za 20 mei 2017
20:00 - 21:30
Locatie
Stevenskerk
Categorie

Pipelare geeft concert

Op zaterdag 20 mei 2017 om 20.00 uur geeft het vocaal ensemble Pipelare een concert in de kapel van de Stevenskerk in Nijmegen.

Tijdens dit concert staan de beroemdste musici uit de 16e eeuw centraal: Giovanni Pierluigi da Palestrina en Orlando di Lasso. Palestrina is beroemd vanwege zijn absolute vakmanschap als polyfonist; di Lasso omdat hij in veelzijdigheid doet denken aan Mozart.
Het programma heeft de titel “Veni in hortum meum”. Daarin brengt het ensemble een bloemlezing uit het werk van deze twee giganten van de renaissancemuziek. Er worden zowel geestelijke als wereldlijke werken ten gehore gebracht en ook een werk op de scheidslijn daarvan: De Missa Suzanne un jour van di Lasso, waarvan het Kyrie wordt gezongen is gebaseerd op een bekend volksdeuntje uit die tijd. Met korte verbindende teksten wordt reliëf gegeven aan het leven en werk van de beide componisten.
Vocaal ensemble Pipelare bestaat nu vijf jaar en is genoemd naar de 15e eeuwse Vlaamse componist Matthias Pipelare. De twaalf goedgeschoolde amateurzangers hebben zich toegelegd op de muziek uit de renaissance en vroege barok. De leiding is in handen van Ludy Vrijdag, een expert op het gebied van de polyfonie. De intermezzi worden verzorgd door Eelco Kooiker op klavecimbel. Vorig jaar gaf het ensemble met succes een concert in het van het Lindenhoutmuseum in Nijmegen.
De toegang is 12 euro. Kaarten kunnen worden gereserveerd bij Frans Verstraelen (tel. 0485 573606)

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...
Bookmark de permalink.