Expositie ‘Het Kruis in handen van mensen’

Datum/Tijd
Datum - vr 19 mei 2017
11:00
Locatie
Museumpark Orientalis
Categorie

Expositie Kruisbeelden – foto: Raoul van Meel

Kruisbeeldje in huis? Neem het mee

Heeft u een kruisbeeldje in huis hangen? Neem het in de meivakantie mee naar onze expositie Het Kruis in handen van mensen. Laat het expert Wim de Mul zien en beoordelen.
Wij zijn op Koningsdag (donderdag 27 april 2017) gesloten.

Gepassioneerd verzamelaar van kruisbeelden

Het kruis, een symbool dat we in ons dagelijks leven overal tegenkomen. Te zien in overlijdensberichten, op het dak van vele kerken en wellicht heeft u thuis een kruisbeeld hangen.

Kunstenaar W.A.M. (Wim) de Mul maakte op tien jarige leeftijd zijn eerst kruisbeeld. Op latere leeftijd verdiepte hij zich in de persoon van Jezus en in het kruisigen als manier van terechtstellen. Hij verzamelt al tien jaar kruisbeelden en inmiddels omvat zijn collectie er 3.000. Van traditionele kruisbeelden tot bijzondere kunstwerken.

Tot en met 1 juli is de expositie ‘Het Kruis in handen van mensen’ te bezichtigen. In
deze met zorg samengestelde expositie door De Mul is er ook aandacht voor bijzondere
kruisbeelden, hun vormgeving, herkomst en het bijbehorende verhaal. De collectie is vooral gericht op kruisbeelden bij mensen thuis. Hoe ziet het gemiddelde kruisbeeld in de huiskamer eruit en hoe heeft dat zich in de loop der jaren ontwikkeld?

Tevens zal Wim rondleidingen verzorgen op de volgende data: 15 t/m 18, 21, 22 april, 21 mei en 11 juni. Ook geeft hij een college over kruisigen als Romeinse straf voor de
MuseumJeugdUniversiteit op 23 april a.s.

Meer informatie op www.museumparkorientalis.nl

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...
Bookmark de permalink.