Het grootste schilderij van Nijmegen in de Stevenskerk

Datum/Tijd
Datum - vr 20 okt 2017
12:00 - 17:00
Locatie
Stevenskerk
Categorie

Kunstschilder Paul van Ernich viert 25 jaar vakmanschap

Het grootste schilderij van Nijmegen in de Stevenskerk

Van 20 t/m 29 oktober 2017

De mythe van Icarus op een doek van 4,5 bij 2,7 meter. Met dat gedurfde schilderij markeert Paul van Ernich zijn 25-jarige kunstenaarschap. Het enorme werk is het pronkstuk van een overzichtstentoonstelling in de Stevenskerk

Bij de opening van de expositie op vrijdagavond 20 oktober wordt het enorme olieverfschilderij onthuld. De mythe van Icarus verhaalt over moed en overmoed, vallen en opstaan. Het gedurfde werk van Paul van Ernich is een eigentijdse interpretatie van een klassiek thema.

Op de expositie is meer nieuw werk te zien, naast een selectie van hoogtepunten uit 25 jaar kunstenaarschap. Paul van Ernich (1960) studeerde psychologie in Nijmegen en toegepaste kunst in Eindhoven. Hij begon als schilder van abstracte werken, maar raakte in de ban van het vakmanschap van de 17e-eeuwse schilders.

Paul ontwikkelde zich tot een klassieke realist. Van daaruit groeide hij door naar een eigentijds realisme op basis van klassieke schilderstechnieken. Hij maakte het winnende portret van Ilse de Lange bij tv-programma Sterren op het Doek en exposeerde in China, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Paul van Ernich maakt stillevens, portretten, landschappen en luchten, conceptuele stukken en herinterpretaties van mythologische thema’s. Op heel verschillende manieren komen daarin zijn vakmanschap en visie samen.

Paul: ‘Ik wil de diepte van het alledaagse zien en de aandacht vestigen op de ziel van de dingen. In deze volslagen onbegrijpelijke wereld, dit onbeheersbare leven, probeer ik greep te krijgen op het allerbelangrijkste: mijn beleving, mijn gevoel. Daarom schilder ik.’

De opening van de expositie en onthulling van het grootste schilderij van Nijmegen vindt plaats op vrijdag 20 oktober om 20.00 u in de Zuiderkapel van de Stevenskerk.

Openingstijden van de expositie: van zaterdag 21 tot en met zondag 29 oktober tussen 12.00u en 17.00u. Vrije toegang. De schilder is beide weekenden aanwezig.

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...
Bookmark de permalink.