Expositie ’t Groeske

Datum/Tijd
Datum - ma 16 okt 2017
11:00 - 17:00
Locatie
Groesbeek centrum
Categorie

Kunst kijken in ’t Groeske

Van 11 september tot 23 oktober 2017 is er weer een expositie in ’t Groeske. Er zijn schilderijen van Zyad Alshabi en beelden van Harrie Mortiaux.
’t Groeske heeft meerdere expositieruimtes in het voormalige klooster van Mariëndaal in Groesbeek, Stationsweg 9t; hier is ook Gasterij ’t Groeske gevestigd. Het is te bereiken door vanaf het marktplein in Groesbeek via het pad langs het water omlaag te lopen. De expositie is elke dag open van 11.00 tot 17.00 uur.

Voor Zyad Alshabi is kunst en creativiteit een gevoel van liefde voor zijn omgeving en medemensen. Dit loopt als een rode draad door zijn leven en is terug te zien in zijn schilderijen: portretten, mens- en dierfiguren en kleurrijke abstracte werken. Hij volgde de kunstacademie in Bagdad en woont al 18 jaar in Nederland.
Harrie Mortiaux laat zijn beelden al werkend ontstaan. Het beeld zit al in de steen opgesloten en hoeft alleen nog maar bevrijd te worden. Men wordt uitgenodigd om met eigen fantasie het beeld zijn verhaal te laten vertellen. In deze expositie zijn 26 nieuwe beelden te zien, waarvan 6 hele nieuwe. Meer informatie over hem is te vinden op: www.harriemortiaux.nl
’t Groeske wil kunstenaars uit de gemeente Berg en Dal en het Rijk van Nijmegen gelegenheid geven, om hun kunst aan een breed publiek te tonen. Voor meer informatie over deze expositie of over de mogelijkheid om in ’t Groeske te exposeren: reichgelt@hetnet.nl

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...
Bookmark de permalink.