Expositie TEMPEL FESTIVAL (Miao Hui)

Datum/Tijd
Datum - wo 18 okt 2017
11:00
Locatie
Museumpark Orientalis
Categorie

Exhibition Room Temple Festival – foto Claire Huang

Tempelfeesten en volkscultuur van Taiwan

Expositie Tempel Festival, van 22 september t/m 29 oktober 2017

Tempel Festival (Miao Hui), een internationaal reizende expositie uit Taiwan, komt naar Europa en als eerste naar Nederland en gaat vervolgens naar Frankrijk en Engeland. Vanaf 22 september t/m 29 oktober in Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis te zien.

U komt al in stemming van Oost-Azië zodra u het binnenmuseum van Orientalis binnengaat. Na een compacte introductie van het land Taiwan, gaat de expositie in op het geloofsleven van de Taiwanese bevolking. Er zijn prachtige religieuze objecten waaronder draagstoelen, standbeelden en overdadig geborduurde banieren en parasols te zien. Deze interactieve expositie is een harmonieuze combinatie tussen het verleden en heden. U maakt kennis met de tempels van Taiwan en komt tot een beter begrip van de levendige volksgebruiken van haar inwoners.

Experience
Deze expositie is ‘Made in Taiwan’! Taiwan is een voorloper op het gebied van de digitale levensstijl. De expositie heeft dan ook een uitgebreid interactief multimedia programma. Een uitgebreide 360 graden beleving maakt dat u als bezoeker zich deelnemer waant in de optochten, rituelen en tempelfeesten. Via bewegingssensoren ervaart u het praktiseren van de Chieng Chun, het gebruik van bamboe stokjes om de toekomst te voorspellen. Geurverspreiders, thematische muziek en films maken uw bezoek compleet. Met een speciaal gemaakte Miao Hui App zijn er nog meer mogelijkheden in de expositie, deze is te downloaden aan de entree van de expositie.

Voor informatie over het programma voor kinderen, lezingen, activiteiten en de spectaculaire Opening kunt u vinden op www.tempelfestival.nl.

Kijk voor openingstijden en het volledig programma op   www.museumparkorientalis.nl

Museumpark Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting
Tel. 024-3823110
Locatie en activiteiten: activiteiten Museumpark Orientalis

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...
Bookmark de permalink.