Festival Op ’t Eiland

Datum/Tijd
Datum - di 19 jul 2016
13:00
Locatie
Op het Eiland
Categorie

Festival Op ’t Eiland 2016
Muziek, theater, eten en drinken op het Stadseiland

Festival Op ’t Eiland is terug van weggeweest.
Op het splinternieuwe stadseiland van Nijmegen presenteert het festival tijdens Vierdaagsefeesten 2016 een mooi, leuk en spannend programma op het gebied van internationaal (straat)theater, kinderactiviteiten, kunst en muziek. Ook kan de bezoeker heerlijk eten op één van de vele terrassen.

Kinderstrand
Overdag ligt de nadruk op het kinderprogramma. Het stadsstrand is een kinderparadijs vol belevingsattracties: van een zweefmolen tot kindertheater, van de grootste zandbak van Nijmegen tot knutselworkshops, van interactieve kunst van Oddstream tot verhalenvertellers. “Het is een festival waar je komt om iets mee te maken, een echt belevingsfestival. Je kunt de hele dag op het strand zitten, om je heen kijken en je verbazen over alles wat je ziet, maar je kunt ook voorstellingen bezoeken en uiteraard genieten van het eten en drinken”, vertelt Doeko Pinxt van Festival Op ’t Eiland.

Straattheater en optredens in de openlucht
De hele dag zijn er optredens te zien op het festival. Van internationaal straattheater tot mooie kleine optredens, en dat alles met de stad Nijmegen en de Waal als prachtig decor. Onder meer Vincent de Rooij, Jos van Wees, Mr Jones, Beeldend Danstheater Telder, Jon Hicks, Piepschuim, Man II CO, Mat Barnard, Wietske Vogels & Guido van Hout, Grupo Revolver, Babok, Exoot, NOMOFOBIA, G Poëzie, Compagnie MOBIL, Swoolish Garage en Steven Luca treden op.

Het Eilandtheater
Maar ook ’s avonds is er genoeg te beleven op het Eiland. Zeven avonden lang kun je voorstellingen bezoeken in het overdekte Eilandtheater van Dominee Gremdaat (Paul Haenen), East Side Comedy, Wim Daniëls, Kamagurka, André Manuel, Stoere mannen, sterke verhalen en Lucky Fonz III. De voorstellingen in het Eilandtheater zijn alleen toegankelijk via een theatermenu waarbij je een drankje inclusief ticket koopt. Deze zijn vanaf 17 mei verkrijgbaar via www.opheteiland.nl.

Club de Ville, het culinaire hart
De hele dag kan je genieten van de bistro klassiekers van chef Jim Tier. Jim, opgeleid in Frankrijk tussen de haute cuisine en de zigeuners van Zingaro, staat garant voor de authentieke Franse keuken. Goede wijnen, gunstig kindereten en fijne gerechten in een bijzondere ambiance. Iedereen kan binnenlopen om een hapje te eten, maar als je zeker wilt zijn van een tafeltje kan je reserveren.
En na zo’n heerlijk diner blijf je gewoon lekker hangen bij Club de Ville voor het toetje: vanaf tien uur spelen er verschillende bands als Bootleg Betty, Nozems, Brothers of Mercy, Rectum Raiders of Green Hornet.

Muziek over de Waal
Op het hoofdpodium staan onder meer Tim Knol, Wetnecks, Beans & Fatback, Kraak & Smaak DJ-set, Maison du Malheur, Enge Buren en de Loco Loco Discoshow. Deze acts staan garant voor een goede eilandsfeer en krijgen support van diverse lokale dj’s waaronder Tin Wish Tin, Baco Pirelli, Tony Terrific, Slowpoke en Dj Phonc.

Festival Op ´t Eiland is een samenwerking tussen de Schoenfabriek, de Lindenberg Huis voor de Kunsten en de stichting Vierdaagsefeesten.
Meer informatie over het festival vind je op www.opheteiland.nl.

Meer info:  www.opheteiland.nlActiviteiten Op ’t Eilandmeer Vierdaagsefeesten

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...
Bookmark de permalink.