Festival Op ’t Eiland 2017

Datum/Tijd
Datum - do 20 jul 2017
12:00
Locatie
Op het Eiland
Categorie

Festival Op ’t Eiland 2017
Muziek, theater, eten en drinken op het Stadseiland

Van 15 t/m 21 juli keert het meest tropische festival van Nijmegen terug naar haar natuurlijke habitat: het Stadseiland is weer een week lang Festival op ’t Eiland! Met een uiteenlopend programma van theatervoorstellingen, internationaal straattheater, muziekacts en kinderactiviteiten is het Eiland een broedplaats voor cultuursnuivers, creatieve makers en gewone genieters. Een Nijmeegse oase in het Vierdaagse spektakel! Daar kom je natuurlijk met het pontje – een feestje op zich. Festival op ’t Eiland is een samenwerking van De Schoenfabriek en de Lindenberg, huis voor de kunsten.

Eilandtheater
In het roemruchte Eilandtheater zijn ook dit jaar zeven avonden voorstellingen te zien. East Side Comedy Night is terug, dit jaar met niemand minder dan Leon van der Zanden te gast, en ook Stoere Mannen Sterke Verhalen i.s.m. Bibliotheek Gelderland Zuid heeft niet de minste gast opgesnord: Herman Brusselmans komt naar ’t Eiland! Daarnaast zijn er voorstellingen van Jules Deelder, Sven Ratzke, Katinka Polderman en Ronald Snijders. Als laatste Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken, die het levensverhaal van een volstrekt Onbekende Nederlander centraal zullen stellen in hun unieke concept ‘Zomaargasten’.

Muziek
Naast allerlei grote en kleine bands en elke dag tussen 14 en 23 uur dj’s op het strand, vliegt het Eiland weer een enorme variatie aan muzikaal spektakel in voor haar Waalpodium deze Vierdaagsefeesten. Waar de ene dag het populaire Memphis Maniacs de voetjes van de vloer dwingt, ontlokt de volgende dag Michelle David & The Gospel Sessions moeiteloos een overtuigd halleluja uit iedere mond. Én, iedere dag vult een ander dj-collectief de dansvloer van de Club de Ville, waaronder De Tropen en de Loco Loco Discoshow. Daar mag gedanst worden!

En meer!
Op het Eiland is de hele dag door van alles te zien. Van internationaal straattheater op het Strandpodium tot de meest rare acts en figuren die je zomaar overal op het Eiland tegen het lijf kan lopen. Wel eens van de Spurting Man gehoord? Voor wat bezinning zal Radboud Reflects de Waal oversteken, met een dagelijkse lezing en live publieksonderzoeken – leer je nog wat bij ook.

Kids
Natuurlijk zijn ook de kinderen niet vergeten. Met iedere dag een andere kindervoorstelling, knutselen, workshops, kermisattracties… En je kan de hele week op onderzoek uit gaan op het Eiland, met Expeditie Eiland. Of ga je toch liever gewoon lekker raggen in de zandbak?

Hapje drankje
Naast voldoende barren voor de nodige vochttoediening eet je op het Eiland lekker en uitgebreid bij de Club de Ville. Of je snackt uit het vuistje bij een van de vele eetstandjes: van pannenkoek of hamburger tot Libanees platbrood en wokgerechten.

Praktisch
Festival op ’t Eiland vindt op 15 t/m 21 juli van 12 uur ’s middags tot 1 uur ’s nachts plaats op het Nijmeegse Stadseiland. Het volledige programma staat op www.opheteiland.nl en www.vierdaagsefeesten.nl. Festival op ’t Eiland is gratis te bezoeken, met uitzondering van de voorstellingen in het Eilandtheater.

YoungGangsters
Deze editie op Festival op ’t Eiland: Regieduo YoungGangsters presenteert Old Gangsters Never Die! Maar liefst zeven keer zal YoungGangsters de spektakelvoorstelling Old Gangsters Never Die opvoeren: een rauwe locatievoorstelling met veel actie en scheurende quads, maar ook heel veel hard lachen. De voorstelling is elke avond om 21.30 uur, behalve op zondag om 15.00 uur. Kaarten zijn te koop via www.delindenberg.com.

Meer info:  www.opheteiland.nlActiviteiten Op ’t Eilandmeer Vierdaagsefeesten

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...
Bookmark de permalink.