Maak kennis met het werk van Byron Katie

Datum/Tijd
Datum - zo 19 feb 2017
13:30 - 15:30
Locatie
Marikenhuis
Categorie

Byron Katie

‘Zondag 19 februari, 13.30 – 16.30 uur MARIKENHUIS | Inloop vanaf 13.00 uur | Wie zou je zijn zonder je verhaal?

Who would you be without your story?’ (Wie zou je zijn zonder je verhaal?)  Deze titel is de kern van ‘The Work of Byron Katie’, een zelfonderzoek gebaseerd op vier vragen en een omkering. The Work is een voortdurend zich verdiepend proces van bewustwording, niet een snelle oplossing. “Het is meer dan een techniek”, zegt Byron Katie. “Het brengt een aangeboren aspect van ons wezen tot leven dat diep van binnen in ons sluimert.” Byron Katie noemt dat ook wel ‘your true nature’ of ‘de liefde die je van nature bent’.

Mensen denken wel eens dat The Work gaat over het loslaten of veranderen van stressvolle gedachten. Niets is minder waar. Je kunt dat willen en proberen tot je inderdaad paars ziet, maar gedachten verschijnen gewoon. “We worden gedacht” is een uitspraak van Katie die illustreert hoe we over niets – en dus ook niet over ons denken – controle hebben. Verwelkom al je gedachten en onderzoek ze. Niets hoeft te veranderen of te worden losgelaten. Het gaat om bewustwording van innerlijke oorzaak en gevolg.
De vier vragen van The Work zijn eenvoudig:

  1. Is het waar?
  2. Kun je absoluut weten dat het waar is?
  3. Hoe reageer je, wat gebeurt er, als je de gedachte gelooft?
  4. Wie zou je zijn zonder de gedachte?

De omkering van de gedachte kan gaan over jezelf, over de ander of verwijzen naar het tegendeel van je gedachte. Hoewel de ‘techniek’ van de vragen en de omkering altijd dezelfde is, verloopt ieder onderzoeksproces anders. Iedereen leert The Work op zijn eigen moment en manier. De boeken van Katie bevatten uiteenlopende illustraties van hoe The Work werkt bij tal van mensen en op www.thework.com zijn filmpjes van sessies te zien. Het enige wat je nodig hebt om The Work te doen, is de bereidheid om de vragen te beantwoorden en de eenvoudige richtlijnen te volgen.

In deze bijeenkomst wil Sanne Verkerk samen met u kijken naar hoe Katie ‘The work’ toepast en kunnen we door erover te praten de methode beter leren begrijpen. 

Bij gebleken interesse kan een vervolgworkshop worden georganiseerd..

Zondagmiddag 19 februari van 13.30 uur tot 16.30 uur. Deze bijeenkomst is bedoeld voor zowel gasten als vrijwilligers van het Marikenhuis.

Aanmelden: Graag aanmelden bij Sanne Verkerk: verkerk.sanne@gmail.com

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...

Over Marikenhuis

Marikenhuis is een inloophuis voor iedereen die is geraakt door kanker. Het ligt aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen. zie ook www.marikenhuis.nl
Bookmark de permalink.