IndoFILMcafé – Speelfilm Negeri van Oranje (Land van Oranje)

Datum/Tijd
Datum - zo 19 nov 2017
19:30 - 21:15
Locatie
LUX Nijmegen
Categorie

Speelfilm Negeri van Oranje (Land van Oranje)

Zondag 19 november vertoont het IndoFILMcafé de Indonesische speelfilm Negeri van Oranje (Land van Oranje) van Endri Pelita.

De film gaat over vijf Indonesische studenten ( een vrouw en vier mannen) die in Nederland studeren. De vrouw is de spil van het verhaal en de mannen zijn allemaal verliefd op haar. De vijf bezoeken colleges, nemen deel aan het Nederlandse studentenleven en bezoeken andere steden in Europa.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van vier Indonesische studenten die in Nederland hebben gestudeerd, een boek dat zes jaar lang een bestseller was in Indonesië. De gedachte van de vier was om een bruikbare handleiding te maken voor Indonesische studenten die in Europa, in dit geval Nederland, gaan studeren. De vier auteurs wilden bovendien ‘de jonge generatie Indonesiërs aanmoedigen om te durven dromen zo hoog mogelijk onderwijs te volgen, of dat nu in Europa of Amerika is.

Ook de film was begin 2016 een van de best bezochte films in de bioscopen aldaar. Volgens Michel Maas (correspondent voor NOS en Volkskrant) lijkt de film ook een ander beeld van Nederland te weerspiegelen, het land dat voorheen vooral als boze onderdrukker bekend stond.

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...
Bookmark de permalink.