Informatiebijeenkomst over beweging en voeding bij kanker

Datum/Tijd
Datum - do 16 nov 2017
19:30 - 21:30
Locatie
Marikenhuis
Categorie

Marloes van Dommelen en Merian Sluiter

Donderdag 16 november, 19.30-21.00 uur (Inloop vanaf 19.00 uur)  | Over het belang van bewegen en voeding bij kanker  | GRATIS 

Een informatiebijeenkomst waarbij het belang van bewegen en goede voeding bij kanker wordt uitgelegd. Zowel tijdens als na de behandeling van kanker. Interactieve bijeenkomst met veel gelegenheid tot het stellen van vragen.

Inleiders: Merian Sluiter en Marloes van Dommelen.

Marloes van Dommelen, diëtiste: “Voor, tijdens en na de behandeling van kanker speelt voeding een belangrijke rol. De ziekte vraagt erg veel van het lichaam waardoor de kans op ondervoeding, ondergewicht, vasthouden van vocht en/of afname van conditie erg groot is. Om uw gewicht en conditie op peil te houden is het belangrijk om voldoende en de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Tijdens de informatiebijeenkomst zal ik u hier over vertellen. Ook ga ik in op voedingsgerelateerde klachten die kunnen opspelen als gevolg van kanker of de behandeling. Voorbeelden hiervan zijn: misselijkheid, braken en smaak- en reukveranderingen.”

Merian Sluiter oncologie- en oedeemfysiotherapeut: “Tijdens of na de behandeling van kanker krijgen veel mensen te maken met restklachten. Dit kan het gevolg zijn van de ziekte zelf of de behandeling. Ondanks de klachten, zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, minder energie, concentratieproblemen, stijfheid, oedeem, bewegingsbeperkingen, verminderde conditie en kracht, is het belangrijk om lichamelijk actief te blijven. Tijdens deze informatiebijeenkomst vertel ik u meer van over de meerwaarde van bewegen zowel tijdens als na de behandeling van de ziekte kanker. Ik zal ook wat vertellen over de effecten van de behandelingen op ons bewegingsapparaat.  Daarnaast zal een ervaringsdeskundige haar bevindingen vertellen over bewegen tijdens en na haar ziekte.”

Aanmelden via website marikenhuis.nl.  Aanmelden kan ook via het aanmeldformulier in het Marikenhuis.

Voor wie: iedereen die kanker heeft (gehad). Andere belangstellenden.

Kosten: Geen. De bijeenkomst is gratis toegankelijk.

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...

Over Marikenhuis

Marikenhuis is een inloophuis voor iedereen die is geraakt door kanker. Het ligt aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen. zie ook www.marikenhuis.nl
Bookmark de permalink.