Inspiratiedag: Hoe zien en ervaren we God anno 2017

Datum/Tijd
Datum - za 20 mei 2017
09:00
Locatie
Museumpark Orientalis
Categorie

Hoe zien en ervaren we God anno 2017 – foto: Raoul van Meel

Unieke inspiratiedag voor iedereen

Zaterdag 20 mei 2017

Orientalis en Fortmann Centrum gaan op zoek naar God anno 2017. Op zoek naar God slaan Museumpark Orientalis en het Han Fortmann Centrum de handen ineen. Op zaterdag 20 mei a.s. houden zij in het 30 hectare museumpark een spannende inspiratiedag over de vraag: Hoe zien en ervaren wij God anno 2017. Het is een dag van reizen, ontdekken en ervaren en zij is toegankelijk voor iedereen.

Inspelen op zinsgevingsvragen
Voor beide organisaties is deze nieuwe samenwerkingsvorm kenmerkend. Beide organisaties zijn actief bezig zichzelf opnieuw uit te vinden. Allebei maken ze een nieuwe doorstart door en pakken ze nieuwe uitdagingen met een nieuw elan op. Doel: Inspelen op zingevingsvragen, die actueler blijken dan ooit, hoort daarbij.

Ontwikkelingen Orientalis

Het museumpark lanceert binnenkort een nieuw kunstproject rond De Toren van Babel. Verder heeft Orientalis drie nieuwe wandelroutes uitgezet: religieus, cultureel en voor kinderen. De vier tentoonstellingen in het binnenmuseum kunnen de scholen helpen om de cultuur christelijke achtergrond van onze samenleving te verduidelijken waarbij ondersteuning vanuit het museum geboden kan worden. De tentoonstellingen zijn: Toen God nog schreef (ontstaansgeschiedenis van Heilige Boeken), Eeuwige Verhalen, Imago Christi, Het Kruis in handen van mensen.

Ontwikkelingen Fortmann Centrum

Het Fortmann Centrum betrok onlangs een nieuw kantoorpand in Doddendaal en heeft zijn website compleet vernieuwd en beter op de doelgroep afgestemd. Het centrum is bezig zijn cursorisch aanbod te vernieuwen en eigentijdser te maken. Ook is er een werkgroep actief met de ontwikkeling van opleidingsvormen om leraren en trainers op te leiden en met leertrajecten voor scholen, bedrijven en instellingen. Op 1 juni gaat Radboud-hoogleraar visuele cultuur Anneke Smelik de allereerste Han Fortmann Lezing geven.

Samenwerking
Zowel Orientalis als Fortmann Centrum willen bovendien investeren in samenwerking. Niet alleen met elkaar, maar ook met andere organisaties en instellingen. Zo’n eerste onderlinge samenwerking gaat over de intrigerende vraag hoe God zich anno 2017 laat zien vanuit de vijf belangrijkste wereldreligies: de drie godsdiensten waarmee Orientalis sinds jaar en dag vertrouwd is, christendom, jodendom en islam, aangevuld met hindoeïsme en boeddhisme.

Inspiratiedag
Het dagprogramma op 20 mei biedt een verkenning van en een verdieping binnen de disciplines die de wereldgodsdiensten aanbieden over een mogelijke ‘ontmoeting’ met God. Al wandelend komen de deelnemers aan deze bijzondere dag alle vijf exponenten van de betrokken religies tegen en raken in gesprek. Na een geheel verzorgde lunch gaat de wandeling door en worden de bezoekers vergast op spirituele oefeningen die kenmerkend zijn voor de verschillende godsdiensten. Een gezamenlijk zangwerkstuk o.l.v. een dirigente van spirituele koren en een bezoek aan een nieuw aangelegd labyrint in de woestijn van Orientalis vormen het slotstuk. Na een korte evaluatie ontvangt iedere deelnemer een leuk godsbeelden-cadeau. Aanmelden via www.fortmanncentrum.nl

Locatie: Museumpark Orientalis   www.museumparkorientalis.nl
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...
Bookmark de permalink.