Kennismaken met haptonomie of sacraaltherapie in het Marikenhuis

Datum/Tijd
Datum - wo 22 nov 2017
09:30 - 10:15
Locatie
Marikenhuis
Categorie

Wim Meijerink

KENNISMAKEN MET HAPTONOMIE en/of CRANIO-SACRAALTHERAPIE

Woensdag 22 november 9.30-10.15 uur, Marikenhuis | Haptonomie & Cranio-Sacraaltherapie door Wim Meijerink
Haptonomie is de wetenschap die gaat over de mens en zijn gevoelsleven. Centraal hierin staat aanraken en aangeraakt worden.
Cranio-sacraaltherapie is een vorm van behandelen waarbij de mens in zijn essentie zacht wordt aangeraakt.

Haptonomie helpt je te kijken, te voelen en meer adequaat te reageren op de situatie waarin je verkeert. Haptotherapie en bv fysiotherapie op haptonomische basis nemen deze wetenschap als grondslag mee in hun manier van benaderen. Bij kennismaken met haptonomie kun je ervaren wat aanraking voor je zou kunnen betekenen, en wat ‘het aangeraakt worden door kanker’, van jezelf of in je omgeving,  met je heeft gedaan..

Cranio-sacraaltherapie is een vorm van behandelen waarbij de mens in zijn essentie zacht wordt aangeraakt. Daardoor kan je lichaam meer ontspannen en kan je, zowel lichamelijk als emotioneel, beter tot herstel komen. In een kennismakingssessie kom je gekleed op een behandeltafel te liggen en zal je licht worden aangeraakt om deze ontspanning te ervaren.

Wim Meijerink is een ervaren therapeut en is zowel haptonoom als cranio-sacraaltherapeut, vanuit zijn basis als fysiotherapeut. Omdat hij zich op beide gebieden heeft ontwikkeld legt hij gemakkelijk verbanden tussen het ene en het andere werkveld. In de kennismakingsles zal hij beide disciplines zoveel mogelijk gescheiden laten zien, zodat het verschil duidelijk blijft.

Aanbevolen     gemakkelijk zittende kleding
Eigen bijdrage € 2,50
Aanmelden  Stuur mail aan lichaamsgericht@marikenhuis.nl met vermelding van datum en naam activiteit (‘Kennismakingsles Wim Meijerink”). U kunt zich ook aanmelden via het aanmeldformulier in het Marikenhuis.

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...

Over Marikenhuis

Marikenhuis is een inloophuis voor iedereen die is geraakt door kanker. Het ligt aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen. zie ook www.marikenhuis.nl
Bookmark de permalink.