Koninginnedag VRIJMARKT GOFFERT – regels, tijden

Datum/Tijd
Datum - di 30 apr 2013
09:00
Locatie
Goffertpark agenda
Categorie

Koninginnedag-Goffert-30-april-2011-297
Vrijmarkt op de Goffert  – Fotoimpressie Koninginnedag Goffert

Koninginnedag Nijmegen, vrijmarkt Goffertweide – 30 april 2013
Regels, tijden en informatie

Dinsdag 30 april 2013

De vrijmarkt in het Goffertpark start dit jaar om 09.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Om de Vrijmarkt gezellig en veilig te houden, treft de gemeente een aantal maatregelen.

Verkeersmaatregelen
De gemeente zet een aantal straten in de buurt van het park af om sluipverkeer te voorkomen. Het gaat om o.a.
Rentmeesterlaan (éénrichtingsverkeer van Slotemaker de Bruïneweg richting Vossenlaan)
Muntweg (afsluiting in één richting tussen de Groenestraat en de Slotemaker de Bruïneweg)
Slotemaker de Bruïneweg (ter hoogte van het Goffertpark)
Steinweglaan
Busserweg
Goffertweg
Wezenlaan

De politie en medewerkers van bureau toezicht controleren extra op parkeeroverlast in de wijken en naleving van de andere verkeersmaatregelen.

Kom op de fiets of met het OV
Bezoekers van de Vrijmarkt worden opgeroepen om zoveel mogelijk te voet, met de fiets of de bus te komen. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt en een groot aantal straten rondom het park is afgesloten.

De bussen worden bij de afsluiting Muntweg/Groenestraat gewoon doorgelaten. Andere haltes in de buurt van het park blijven ook goed bereikbaar: Muntweg (stadinwaarts), Hatertseweg en CWZ. Vanaf daar is het een kleine wandeling naar de Vrijmarkt.
De dienstregeling is te vinden op Openbaar Vervoer.

Komt u toch met de auto, houd dan rekening met grote verkeersdrukte. Bekijk hier de dichtstbijzijnde parkeerplekken ( Jonkerbosplein, Achter de Jan Massinkhal, Stadionplein)

Spullen verkopen
Bent u van plan om uw spullen te verkopen tijdens de Vrijmarkt? Net als bezoekers, worden ook deelnemers opgeroepen om zoveel mogelijk lopend, met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Komt u toch met de auto, houd dan rekening met grote verkeersdrukte.

Laden en lossen
Op 30 april kunt u met de auto van 06.00 tot 09.00 alléén op de Slotemaker de Bruïneweg uw goederen laden en lossen. Op de Slotemaker de Bruïneweg geldt deze dag eenrichtingsverkeer: u kunt alleen inrijden via de Muntweg. Na het lossen kunt u uw auto kwijt in één van de dichtstbijzijnde parkeerplekken.

Parkeerplekken
– Jonkerbosplein
– Achter de Jan Massinkhal
– Stadionplein

Vanaf 17.00 kunt u ook weer via de Muntweg en de Slotemaker de Bruïneweg het park inrijden voor het inladen van uw goederen.

Regels
Verder geldt voor deelnemers het volgende:
In principe mag u tijdens de Vrijmarkt vrijwel overal in het park gaan staan. U mag zelf dus een plek binnen het gebied uitkiezen.
Kleine partytenten of parasols zijn toegestaan.
Marktkramen mogen alleen geplaatst worden als daar een vergunning voor is verleend.
U mag bijna alles verkopen wat u wilt. Er zijn echter een paar uitzonderingen. Het is niet toegestaan om groot (huis-)raad verkopen (koelkasten, banken, tenten, auto’s, etc.). Ook mag u geen drank en etenswaren verkopen, tenzij u hier een vergunning voor heeft. Beroepshandel is tijdens de Vrijmarkt niet toegestaan. Dit geldt ook voor de verkoop van (rest)partijen.
Het gebruiken van gas/vuur is niet toegestaan (voor bijvoorbeeld het bereiden van eten).
Iedere deelnemer dient zijn grondplaats netjes achter te laten. ’s Ochtends worden er aan de deelnemers van de vrijmarkt gratis 100 liter-vuilniszakken uitgedeeld. Voor het gescheiden inzamelen van afval staan er 13 kraakperswagens verspreid over het gebied.

Bron Gemeente Nijmegen

Programma Koninginnedag Nijmegen

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...
Bookmark de permalink.