Kroegcollege over verboden vruchten in Cali

Datum/Tijd
Datum - wo 22 maa 2017
20:00 - 23:00
Categorie

Woensdag 22 maart is het tijd voor het tweede Kroegcollege! Sophie Reinders, als docent verbonden aan de Radboud Universiteit, geeft in informele setting college over het thema van de Boekenweek: Verboden vruchten. Daarnaast zijn er twee voordrachten van schrijvers Gerjon Gijsbers en Marjolein Takman. De entree is gratis!

Wintertuin verruilt de collegebank voor de barkruk en de slappe automaatkoffie voor een goeie gin-tonic. Vanaf 20u kun je in Cali terecht voor een verantwoord kroegbezoek. Sophie Reinders geeft college over overspel, drankmisbruik en ander wangedrag van edelen in verhalen in de vroegmoderne tijd. De titel van het college is ‘Misbehaving like a gentleman’
Sophie Reinders rondde in maart 2011 de onderzoeksmaster Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam af. De afgelopen vijf jaar was zij werkzaam als promovenda en docent vroegmoderne Nederlandse letterkunde aan de Radboud Universiteit. Momenteel werkt zij als docent vroegmoderne Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Naast wetenschappelijke publicaties schrijft zij interviews, reportages, recensies, columns en fictie.

Voorafgaand aan het college zijn er voordrachten van Wintertuinschrijvers Gerjon Gijsbers en Marjolein Takman. Gerjon Gijsbers (1983) is een eigenzinnig en getalenteerd schrijver. Hij studeerde Nederlandse taal en cultuur aan de Radboud Universiteit. Gerjon stond op verschillende festivals, waaronder de Zwarte Cross, Mañana Mañana en Lowlands. In november 2014 verscheen bij Wintertuin zijn chapbook Aan gort, waarin het personage Luctor op zoek is naar werk, liefde en de zin van het leven, maar in eerste instantie zoekt Luctor vooral een douchegordijn.
Marjolein Takman (1991) schrijft voornamelijk proza. Ze houdt van het vertellen van verhalen, en doet dat dan ook regelmatig op diverse podia. Ze studeerde af in Creative Writing met de novelle Krimpgebieden. In 2014 deed ze mee aan de grootste schrijfwedstrijd van de Nederlandstalige wereld, Write Now, en haalde daar de finale.

Het Kroegcollege is een opwarmertje voor het Nijmeegs Boekenfeest, dat op zaterdagavond 25 maart plaatsvindt in Stadsschouwburg en De Vereeniging. Te gast zijn onder meer Herman Koch, Sven Ratzke en Connie Palmen.

De Kroegcolleges worden georganiseerd i.s.m. Studievereniging KNUS en SVN Nijmegen en dit is de tweede in een reeks. Houd wintertuin.nl in de gaten voor toekomstige edities.

KROEGCOLLEGE
Datum:
woensdag 22 maart
Locatie: Cali, Priemstraat 13, Nijmegen
Aanvang: 20.00 uur
Entree: Gratis

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart onbeschikbaar
Bookmark de permalink.