Flor dirigeert Mozart en Wagner – Het Gelders Orkest

Datum/Tijd
Datum - za 18 feb 2017
20:15
Locatie
De Vereeniging
Categorie

Dirigent Claus Peter Flor

Flor dirigeert Mozart en Wagner

Nijmegen: zaterdag 18 februari 2017
Tijd: 20:15

Dirigent Claus Peter Flor komt naar Het Gelders Orkest in Doetinchem, Arnhem en Nijmegen. Dat belooft een spectaculair klassiek concert, met werken van Mozart en Wagner en een solo van onze eigen hoornist Rob van de Laar.

Spitzenklasse! Zo staat de komst van de Duitse dirigent Claus Peter Flor dit seizoen naar Het Gelders Orkest te boek. De internationaal hoog aangeschreven maestro behoort tot een select groepje topdirigenten. Zo moest hij Jaap van Zweden in de race voor het chef-dirigentschap van het Dallas Symphony Orchestra nét voor laten gaan. Flor was lang verbonden aan het Konzerthaus Berlin en dirigeerde onder andere het Tonhalle Orchester Zürich en de Berliner Philharmoniker.
Mozarts Hornkonzert nr. 2

Onze eigen hoornist Rob van de Laar soleert onder zijn leiding. Hij speelt Mozarts Hornkonzert nr. 2, één van de hoornconcerten die de componist voor zijn vriend Joseph Leitgeb schreef. Veeleisende werken, iets wat Mozart goed wist, getuige de plaagstootjes die hij zijn vriend gaf in de partituur: Wolfgang Amadé Mozart hat sich über den Leitgeb Esel, Ochs un Narr, erbarmt.
Symfonisch gedicht

Het programma opent met Wagners vrolijke ouverture Rienzi en sluit af met Die Seejungfrau van Zemlinsky. In dit symfonische gedicht over een zeemeermin die verliefd wordt op een prins, probeerde Zemlinsky over zijn kater als gevolg van twee jaar tevergeefs flirten met Alma Schindler (later Mahler) heen te komen.

Concertinformatie

Programma
Wagner Ouverture Rienzi
Mozart Hoornconcert nr. 2
Zemlinsky Die Seejungfrau

Voor meer informatie en kaarten kijkt u op www.hetgeldersorkest.nl

Doetinchem 16 februari 2017 20:00
Schouwburg Amphion
Inleiding 19.00 uur
€ 39,00

Arnhem 17 februari 2017 20:15
Eusebiuskerk
Geen inleiding
€ 21,00 – € 55,00

Nijmegen 18 februari 2017 20:15
De Vereeniging
Inleiding 19.15 uur
€ 21,00 – € 55,00

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...
Bookmark de permalink.