Activiteiten & exposities Museumpark Orientalis

Datum/Tijd
Datum - vr 5 mei 2017
11:00
Locatie
Museumpark Orientalis
Categorie

Reis mee

Museumpark Orientalis, activiteiten, wandelingen, exposities

Open van 1 maart t/m 29 oktober 2017

Activiteiten   In Museumpark Orientalis is er voor jong en oud van alles te beleven. Wandel door het 30 ha. grote park en maak kennis met de geschiedenis van de drie monotheïstische godsdiensten.

Bezoek een vroegchristelijk kerkhuis, een synagoge, een moskee, de geboortegrot, een oosterse karavanserai en het Bedoeïenenkamp. Ruik de geuren in de Arabische soek en drink een glaasje thee mee. Beleef de oudheid in de Romeinse Stadsstraat met huizen uit de Egyptische, Griekse en Romeinse cultuur.
In Museumpark Orientalis is voor kinderen van alles te doen. Je kunt je verkleden als Bedoeienen en aan de hand van een speurtocht spannende opdrachten uitvoeren. Of bezoek de Bedoeienen in het tentenkamp.
Bezoek de Hidden Garden die de bezoeker meeneemt op een korte reis door aspecten van de geschiedenis van Israël waarin het landschap, de natuur, de Bijbelse achtergrond en hedendaagse innovatieve techniek centraal staan. Er staan maandelijkse thema’s op het programma, waarbij ontmoeten en samenleven centraal staan.

Tentoonstellingen: 

Toen God nog schreef
De ontstaansgeschiedenis van drie heilige boeken: het Oude Testament, het Nieuwe Testament en de Koran, getoond aan de hand van m.n. archeologisch materiaal en in de context van de oude beschavingen van het Midden Oosten en Egypte. Een reis langs een 3000 jaar durende zoektocht. De expositie is in het Binnenmuseum te bezichtigen.

Het Kruis in handen van mensen. Expositie t/m 1 juli 2017
Het kruis, een symbool dat we in ons dagelijks leven overal tegenkomen. Te zien in overlijdensberichten, op het dak van vele kerken en wellicht heeft u thuis een kruisbeeld hangen.
Kunstenaar W.A.M. (Wim) de Mul maakte op tien jarige leeftijd zijn eerst kruisbeeld. Op latere leeftijd verdiepte hij zich in de persoon van Jezus en in het kruisigen als manier van terechtstellen. Hij verzamelt al tien jaar kruisbeelden en inmiddels omvat zijn collectie er 3.000. Van traditionele kruisbeelden tot bijzondere kunstwerken. Lees meer..

Kijk op de site bij Beleef het museum voor alle actuele exposities.

Openingstijden
Geopend van dinsdag tot en met zondag: 11.00 – 17.00 uur.
Maandag m.u.v. de Feestdagen gesloten.

Toegangsprijzen 2017:
Kinderen (4 t/m 15 jaar) € 6,00 p.p.
Volwassenen (16 jaar en ouder) € 10,00 p.p.
Groepsprijs kinderen vanaf 20 volledig betalende personen € 5,00 p.p.
Groepsprijs volwassenen vanaf 20 volledig betalende personen € 8,50 p.p.
Gezinsticket (2 volwassenen + 2 kinderen) € 28,00
CJP 5% korting op de entree, op vertoon van CJP pas

Onze afdeling Reserveringen is bereikbaar voor het boeken van (familie-) uitstapjes, excursies, schoolbezoek of verjaardagsfeestjes op tel.nr. 024-382 3110 of via email.

Meer informatie:  www.museumparkorientalis.nl

Museumpark Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting
Tel. 024-3823110
Locatie en activiteiten: evenementen Museumpark Orientalis
  
Museumpark-Orientalis-27-mei-2012 070-700
Arabisch dorp in Museumpark Orientalis

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...
Bookmark de permalink.