Activiteiten & exposities Museumpark Orientalis

Datum/Tijd
Datum - wo 10 mei 2017
11:00
Locatie
Museumpark Orientalis
Categorie

Reis mee

Museumpark Orientalis, activiteiten, wandelingen, exposities

Open van 1 maart t/m 29 oktober 2017

Activiteiten   In Museumpark Orientalis is er voor jong en oud van alles te beleven. Wandel door het 30 ha. grote park en maak kennis met de geschiedenis van de drie monotheïstische godsdiensten.

Bezoek een vroegchristelijk kerkhuis, een synagoge, een moskee, de geboortegrot, een oosterse karavanserai en het Bedoeïenenkamp. Ruik de geuren in de Arabische soek en drink een glaasje thee mee. Beleef de oudheid in de Romeinse Stadsstraat met huizen uit de Egyptische, Griekse en Romeinse cultuur.
In Museumpark Orientalis is voor kinderen van alles te doen. Je kunt je verkleden als Bedoeienen en aan de hand van een speurtocht spannende opdrachten uitvoeren. Of bezoek de Bedoeienen in het tentenkamp.
Bezoek de Hidden Garden die de bezoeker meeneemt op een korte reis door aspecten van de geschiedenis van Israël waarin het landschap, de natuur, de Bijbelse achtergrond en hedendaagse innovatieve techniek centraal staan. Er staan maandelijkse thema’s op het programma, waarbij ontmoeten en samenleven centraal staan.

Tentoonstellingen: 

Expositie Tempel Festival, van 22 september t/m 29 oktober 2017
Tempel Festival (Miao Hui), een internationaal reizende expositie uit Taiwan, komt naar Europa en als eerste naar Nederland en gaat vervolgens naar Frankrijk en Engeland. Vanaf 22 september t/m 29 oktober in Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis te zien.

U komt al in stemming van Oost-Azië zodra u het binnenmuseum van Orientalis binnengaat. Na een compacte introductie van het land Taiwan, gaat de expositie in op het geloofsleven van de Taiwanese bevolking. Er zijn prachtige religieuze objecten waaronder draagstoelen, standbeelden en overdadig geborduurde banieren en parasols te zien. Deze interactieve expositie is een harmonieuze combinatie tussen het verleden en heden. U maakt kennis met de tempels van Taiwan en komt tot een beter begrip van de levendige volksgebruiken van haar inwoners.

Toen God nog schreef
De ontstaansgeschiedenis van drie heilige boeken: het Oude Testament, het Nieuwe Testament en de Koran, getoond aan de hand van m.n. archeologisch materiaal en in de context van de oude beschavingen van het Midden Oosten en Egypte. Een reis langs een 3000 jaar durende zoektocht. De expositie is in het Binnenmuseum te bezichtigen.

Imago Christi – Jezus gefotografeerd door Hans Sibbelee
In 1980 publiceerden Hans Sibbelee (1915-2003) en Frits van der Meer (1904-1994) het boek Imago Christi. Christusbeeltenissen in de sculptuur benoorden Alpen en Pyreneeën. Dit boek gaf door middel van foto’s de persoonlijke visie van Sibbelee weer op Christus en hoe deze door de eeuwen heen in de beeldhouwkunst is afgebeeld.

Hans Sibbelee in Imago Christi:
“De fotografie leent zich tot het vastleggen van ervaringen. Bij de ontmoeting met de diverse uitbeeldingen van Christus in de beeldhouwkunst kunnen wij de gevoelswereld zien van vorige generaties. Hun belevenis met de God-Mens gaf hun de mogelijkheid tot verbeelding, die hier via de foto wordt weergegeven.”

Deze tentoonstelling met 20 foto’s van het Centrum voor Kunsthistorische Documentatie (CKD, Radboud Universiteit Nijmegen) is tot 1 september 2017 in het Binnenmuseum te zien.

Expositie De Oriënt
Academie Renshof is een particuliere schilderschool met Nijmegen en Utrecht als basis. Deze academie richt zich voornamelijk realistisch schilderen op basis van schilderstechnieken uit de 17e eeuw. Deze zomer exposeren ruim 40 leerlingen in Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis met werken die gebaseerd op de thema’s van het museum. Om die reden is de expositie zeer divers. Er zijn schilderijen gemaakt die de Romeinse geschiedenis en godsdienst laten zien. Daarnaast werken over de Arabische cultuur en de drie religies afkomstig uit dit gebied. Ook zijn er een paar werken die ingaan op de hedendaagse moeilijke situatie. De schilderijen variëren van klein tot 120 x 90 cm. Vaak precies uitgewerkt als een Vermeer, soms ook met een lossere toets, zoals het werk van Frans Hals. Dagelijks te bezichtigen van 11-17.00 uur. Het museum is op maandag gesloten en van 17-21 juli.

Kijk op de www.museumparkorientalis.nl bij voor alle actuele exposities en evenementen.

Openingstijden
Geopend van dinsdag tot en met zondag: 11.00 – 17.00 uur.
Maandag m.u.v. de Feestdagen gesloten.

Toegangsprijzen 2017:
Kinderen (4 t/m 15 jaar) € 6,00 p.p.
Volwassenen (16 jaar en ouder) € 10,00 p.p.
Groepsprijs kinderen vanaf 20 volledig betalende personen € 5,00 p.p.
Groepsprijs volwassenen vanaf 20 volledig betalende personen € 8,50 p.p.
Gezinsticket (2 volwassenen + 2 kinderen) € 28,00
CJP 5% korting op de entree, op vertoon van CJP pas

Onze afdeling Reserveringen is bereikbaar voor het boeken van (familie-) uitstapjes, excursies, schoolbezoek of verjaardagsfeestjes op tel.nr. 024-382 3110 of via email.

Meer informatie:  www.museumparkorientalis.nl

Museumpark Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting
Tel. 024-3823110
Locatie en activiteiten: evenementen Museumpark Orientalis
  
Museumpark-Orientalis-27-mei-2012 070-700
Arabisch dorp in Museumpark Orientalis

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...
Bookmark de permalink.