NNK speelt Beethoven 7 – “de Apotheose van de Dans”

Datum/Tijd
Datum - za 20 mei 2017
20:15 - 22:00
Locatie
Boskapel
Categorie

NNK speelt De Apotheose van de Dans

Op 20 en 21 mei 2017 brengt het Nieuw Nijmeegs Kamerorkest (NNK) haar nieuwe programma De Apotheose van de Dans naar Nijmegen en Den Bosch. Binnen het thema Dans is een origineel en levendig programma gevormd. De Apotheose van de Dans is alweer het derde programma dat dit orkest sinds de succesvolle oprichting in 2016 ten gehore brengt. Ook dit keer staat het orkest onder de professionele en energieke leiding van de Britse dirigent Quentin Clare.

Het NNK bijt het spits af met het lichte Le Roi s’amuse, hoffelijke dansmuziek die Delibes schreef voor de herleving van het gelijknamige toneelstuk van Victor Hugo. Daarop volgend kan het publiek genieten van de charmante soliste Sabrina Vlaskalic, die al haar passie voor de muziek en het gitaarspel legt in Rodrigo’s Concierto de Aranjuez. Na de pauze wacht het publiek het spektakel van Beethoven’s 7e Symphony, door Wagner bestempeld als “de apotheose van de dans” en voor velen een absolute favoriet.

Het NNK schreef speciaal voor deze productie een wedstrijd uit waar dansscholen uit de regio aan mee kunnen doen. Zij worden uitgedaagd bij de verschillende verhalen van de muziekstukken een dansfoto te maken. De winnende foto’s zullen tijdens de concerten vertoond worden.

Praktische gegevens:
20 mei 20:15 uur, Boskapel Nijmegen
21 mei 19:00 uur, Wederkomstkerk ‘s Hertogenbosch
Kaarten te bestellen via www.klassiekemuziek.nl/nieuw-nijmeegs-kamerorkest
Volwassenen:
Voorverkoop €15,00 / kassa €17,50
CJP-houders/studenten/tot en met 18 jaar:
Voorverkoop €10,00 / Kassa €12,50

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...
Bookmark de permalink.