Oranjepop Hunnerpark

Datum/Tijd
Datum - do 27 apr 2017
12:00
Locatie
Hunnerpark
Categorie

Oranjepop 2017

ORANJEPOP Hunnerpark Nijmegen
27 april 2017 op Koningsdag

Oranjepop presenteert complete programma.

Oranjepop, de aftrap van het Nijmeegse festivalseizoen, maakt vandaag haar complete programma bekend. Naast al eerder bekendgemaakte namen als Navarone en Andy Frasco komen ook Donnerwetter, Paceshifters en Faces on TV naar het Hunnerpark.

Koningsdag vier je uiteraard op Oranjepop! Op woensdag 27 april wordt het Nijmeegse Hunnerpark omgetoverd tot een van de mooiste festivalterreinen van Nederland, waar het publiek in het zonnetje kan genieten van een hapje, een drankje en vooral van veel goede muziek.

Al eerder werd bekendgemaakt dat onder andere Navarone, Andy Frasco en Thijs Boontjes Dans – en Showorkest naar Oranjepop 2017 komen, vandaag worden Donnerwetter, Paceshifters, Faces on TV, Zitakula, LAKSHMI en Thaïti aan de line up toegevoegd.

De volledige line up voor Oranjepop 2017 bestaat uit:
Navarone, Andy Frasco, Thijs Boontjes Dans – en Showorkest, Donnerwetter, Paceshifters, Indian Askin, Pink Oculus, Faces on TV, Jeangu Macrooy, Avi on Fire, Zitakula, LAKSHMI, The Hubschrauber en Thaïti. Het Nijmeegse DJ-collectief Het Zusje van Debbie zorgt de hele dag voor fijne, puntige deuntjes om op te dansen.

Bands!
Van soul tot singer/songwriters, indie, blues en het onvervalste levenslied, Oranjepop heeft het! Andy Frasco komt rechtstreeks vanuit de USA om Oranjepop groots te openen, en de lokale helden van Navarone sluiten het festival minstens zo groots af. In de tussentijd zorgen Indian Askin, Paceshifters, Donnerwetter en The Hubschrauber er voor dat er genoeg te genieten is voor de liefhebbers van gitaren, garage en rock ’n roll! Avi on Fire zorgt voor fijne popdeuntjes, LAKSHMI en Faces on TV creëren mysterie, en Thijs Boontjes Dans – en Showorkest tovert het Hunnerpark voor even om tot een onvervalste Mokumse kroeg.

Dansen!
Naast de ‘puntige deuntjes’ van Het Zusje van Debbie, die een eigen plekje op het festivalterrein hebben gekregen, zijn er op Oranjepop natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om de heupen los te gooien. Local heroes Thaïti hebben inmiddels een goede reputatie opgebouwd, nadat ze het Valkhof Festival vorig jaar lieten dansen met hun combinatie van 80’s disco en worldbeat. Jeangu Macrooy en Pink Oculus brengen een fijne dosis soul naar Oranjepop, en Zitakula, de afsluiter van het TakeTwo Stage, zorgt met hun zomerse tonen dat de zon nog even blijft schijnen, ook al is deze tegen die tijd allang onder.

Naast muziek biedt Oranjepop een uitgebreid randprogramma, met daarin ruimte voor verdieping en voor de kids: in samenwerking met de Talententuin van de Lindenberg wordt er een stukje festivalterrein omgetoverd tot kinderweide, waar kan worden geknipt, geplakt en geknutseld.

Oranjepop 2017
Donderdag 27 april – Koningsdag
Hunnerpark Nijmegen
Entree: 7,50.
Jonger dan 16? Gratis entree!

Oranjepop organiseert Syrische picknick

Een laat ontbijt voor de feestgangers van Koningsnacht of een gezellige lunch voor de vroege vogels die al uit het Goffertpark komen; Oranjepop’s Syrische picknick, in samenwerking met Café de Plak.

Hoe begin je je Koningsdag beter dan op een kleedje in het gras van het Hunnerpark, met je vrienden, familie of geliefde en een picknickmand gevuld met allerlei lekkers? De picknick voorafgaand aan Oranjepop is inmiddels een traditie aan het worden!

Het oud-Hollandse broodje kaas komt niet terug in de picknickmanden, in plaats daarvan vind je Syrisch brood met verschillende soorten spreads, jam, Syrische thee en vruchtensap. Alles volgens traditioneel recept, samengesteld en klaargemaakt door de Syrische koks Saad en Sevag, die sinds oktober 2015 in Café de Plak werken, en inmiddels een groot deel van Nijmegen kennis hebben laten maken met gerechten uit hun thuisland. Sinds vorig jaar laten ze ook de bezoekers van Oranjepop genieten van de lekkerste Syrische delicatessen.

De picknickmanden zijn samengesteld voor 2 personen worden tussen 12.00 en 13.00u uitgedeeld op het festivalterrein. De kosten bedragen 6 munten, ofwel, 3 munten per persoon. De entree voor het festival is bij deze prijs inbegrepen. Naast de Syrische picknick zijn er verschillende foodtrucks aanwezig op het festivalterrein. Vanaf 13.30u barst het muzikale programma, met o.a. Navarone, Jeangu Macrooy, Andy Frasco, Donnerwetter en Thijs Boontjes Dans-en Showorkest.

Syrische Picknick
Datum: donderdag 27 april – Koningsdag
Tijd: tussen 12.00 en 13.00 uur (uitdelen van de picknickmanden)
Locatie: Hunnerpark Nijmegen
Prijs: 6 munten in totaal (3 munten p.p.) de manden zijn samengesteld voor 2 personen. Entree voor het festival is bij de picknick inbegrepen. De Oranjepicknick-lunches zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt; op = op. Intekenen op voorhand kan via een online formulier en via www.oranjepop-nijmegen.nl
https://docs.google.com/forms/d/1eySguNU5L2RxrHR7KVX7fpQesa6vhZ3frHtcSF4gC5M/viewform
De opbrengst van de picknick komt ten goede aan de koks, en wordt onder andere ingezet voor scholing.
NB: het meebrengen van eigen drank en eten is niet toegestaan

Oranjepop-nijmegen.nlProgramma Koningsdag NijmegenAgenda Nijmegen

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...
Bookmark de permalink.