ORANJEPOP Hunnerpark

Datum/Tijd
Datum - wo 27 apr 2016
13:00
Locatie
Hunnerpark
Categorie

Oranjepop Monomyth

ORANJEPOP Hunnerpark Nijmegen
27 april 2016 op Koningsdag

Bijna gratis toegankelijk festival in het Hunnerpark

Oranjepop presenteert complete line up: oa. Jungle by Night & Bombay naar Hunnerpark.
Oranjepop, de aftrap van het Nijmeegse festivalseizoen, maakt haar complete programma bekend. Onder andere Jungle by Night, Janne Schra en St. Tropez komen op 27 april naar het Hunnerpark.

Koningsdag vier je uiteraard op Oranjepop! Op woensdag 27 april wordt het Nijmeegse Hunnerpark omgetoverd tot een van de mooiste festivalterreinen van Nederland, waar het publiek in het zonnetje kan genieten van een hapje, een drankje en vooral van veel goede muziek.

De volledige line up voor Oranjepop 2016 bestaat uit:
Jungle by Night, Bombay, Janne Schra, St. Tropez, Sue the Night, De Likt, zZz, The Brahms, The Eskies, Wolves Dressed in Sheep, Disci x Lerrie, Polynation, Shaemless en The Grand East. Vanzelfsprekend is de Tipi, de meest intieme locatie van het festivalterrein, ook weer onderdeel van het programma. Onder andere Julie Scott, Einfach Kurt, Madagaskar, Nomadic Drive en Zamora zullen hier acte de présence geven. In samenwerking met de bibliotheek en Cultuur op de Campus worden onder de naam ‘Zuivere Koffie’ artiesten geïnterviewd over hun favoriete literatuur. De Nijmeegse helden van De Tropen verzorgen aan het eind van de dag de Silent Disco.

Bands!
Van hiphop tot singer/songwriters, indie, garage en blues, Oranjepop heeft het! The Brahms en Sue the Night werden door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent en scoorden vorig jaar beide een megahit op de radiozender. The Grand East is de wedergeboorte van Achterhoekse bluesrockers Texas Radio, die al menig festival op hun cv hebben mogen schrijven. Bombay is helemaal terug van (eventjes) weggeweest, met een nieuw album én een nieuwe drumster is wereldverovering niet ver weg meer. De psychedelische krautrock van zZz zal Oranjepop 2016 naar hogere sferen tillen!

Dansen!
‘All the way’ from Ireland komen The Eskies, die met hun vintage gipsyfolk het hele Hunnerpark zullen laten dansen. Jungle by Night heeft zich in de afgelopen jaren bewezen als een van de beste festivalbands die Nederland rijk is. Met hun funky afrobeat kún je simpelweg niet stil blijven staan, al zou je willen! De reputatie van De Likt snelt de Rotterdamse hiphoppers vooruit, zo zijn ze inmiddels bevestigd voor Damaris, Paaspop en de Zwarte Cross.. Ja, Dat Bedoel Ik! Ook degenen die het liever wat meer elektronisch horen komen op Oranjepop aan hun trekken: Polynation zal het festivalterrein met hun mix van techno en wereldmuziek doen schudden..

‘Locals’ goed vertegenwoordigd.
Naast Shaemless, die als winnaar van de Roos van Nijmegen 2015 een plek op Oranjepop wonnen, zijn de locals dit jaar goed vertegenwoordigd op de podia in het Hunnerpark. De Tipi wordt gevuld met regionale beroemdheden als Einfach Kurt, Julie Scott en Zamora. Disci x Lerrie en Wolves Dressed in Sheep behoren tot de meest veelbelovende acts in de Nijmeegse scene en Janne Schra is inmiddels toch ook genoeg ingeburgerd om voor Nijmeegse door te gaan. St. Tropez klinkt misschien internationaal, maar de roots van deze garagerockers liggen ‘gewoon’ in Nijmegen!

Oranjepop 2016
Woensdag 27 april – Koningsdag
Hunnerpark Nijmegen
Entree: 6,- vanaf 13.00u / tot 13.00u gratis
Jonger dan 16? Gratis entree!  

Oranjepop-nijmegen.nlProgramma Koningsdag NijmegenAgenda Nijmegen

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...
Bookmark de permalink.