Rockmusical No Refugee

Datum/Tijd
Datum - za 14 okt 2017
20:00 - 22:30
Locatie
De Lindenberg
Categorie

Rock met het hart op de goede plek!

Zaterdag 14 en zondag 15 oktober 2017, 20.00 uur

Met bezieling de actualiteit op z’n staart getrapt, dat doet No Refugee, een Nijmeegse rockmusical vol drama, visueel spektakel en straight from the heart ‘hoge school’ rock.

Centraal staat de gevluchte Syriër Achmed (gespeeld door Adel Saflou – Aleppo) die na zijn vlucht uit zijn door oorlog geteisterde geboorteland ontheemd in het tentenkamp Heumensoord terechtkomt. Geslagen, maar niet verslagen zoekt hij laverend tussen hoop en vertwijfeling, een plek om zijn nieuwe bestaan richting te geven. Tegelijkertijd leert hij zichzelf opnieuw kennen in een vreemd land, waar hij door sommigen argwanend wordt bejegend. Maar niet door Fatma (gespeeld door Tine Soontiës – Arnhem), op wie hij hopeloos verliefd wordt. Zij, net als hij gevlucht, ziet haar toekomst in dit nieuwe, vreemde land en bekijkt het met een nieuwsgierige blik.

Schatplichtig aan klassieke rockmusicals als Tommy en Jesus Christ Superstar is No Refugee een universele en moderne vertelling over herkomst en identiteit die naadloos past binnen ons huidige tijdsgewricht.

Voor de verwezenlijking van dit even omvangrijke als ambitieuze project zochten schrijversduo Lars Ratering en Nicole Honneff de samenwerking met Syrische zangers en zangeressen waaronder Salma Fayad die een aantal liedjes naar het Arabisch vertaalde en zal zingen. Daarnaast wisten ze lokale musici aan zich te binden zoals het Nijmeegs popkoor Popolo en muzikanten van het Nijmeegs Strijkersgilde. Ratering zelf speelt gitaar met zijn band die verder bestaat uit Frank van de Wiel (leadgitaar), Thomas Calis (drums), Gijs Nielen (bas) en Tomas Postema (toetsen). Honneff tekende voor het verhaal, de teksten en de regie.

Meer informatie: www.dedroommakerij.nlwww.delindenberg.com

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...
Bookmark de permalink.