Tuxedo Buck – Festival op ’t Eiland

Datum/Tijd
Datum - vr 21 jul 2017
23:00
Locatie
Op het Eiland
Categorie

Tuxedo Buck

Festival op ’t Eiland trotse host voor reünie van Nijmeegse rocklegende Tuxedo Buck

Vrijdag 21 juli 2017
Tijd: 23.00 uur

Rockabilly band Tuxedo Buck werd in 1985 opgericht door een groepje Nijmeegse studenten. Diverse hits en successen volgen, tot de heren in 1998 besloten het een stuk rustiger aan te gaan doen. Gelukkig hebben we ze nooit helemaal hoeven missen, en blijven de heren regelmatig de podiumplanken stukspelen. Zo ook op Festival op ’t Eiland: Tuxedo Buck verzamelt, hergroepeert en verslindt Nijmegen tijdens dit alles overstijgende reünieconcert!

De lokale rock ’n roll-mythe beschrijft zichzelf als de ‘lone rangers van de Countrybilly’. Al sinds de jaren 90 zijn zij bezig een antwoord te geven op de rock ’n roll uit jaren 50, 60 en 70. Als gevolg trekken zij al 32 jaar rockend door Nederland, Europa en de USA. Met hun Amerikaanse adrenaline misstaan zij zelden – maar laten we vooral die Nijmeegse roots niet onderkennen!

Misschien zegt het u wel helemaal niks, Tuxedo Buck – hun cd’s zijn immers in geen velden of wegen meer te bekennen. Toch heeft Festival op ’t Eiland alle vertrouwen dat zij de tent zullen platspelen 21 juli met hun ADHD-rock. En inmiddels is er voor de jeugdigen ook het een en ander terug te vinden op Spotify.

Evan Johns (bekend van Evan Johns and the H-bombs) die de eerste drie van hun vier cd’s produceerde kwam eerder dit jaar te overlijden, bezweken aan het buitensporig ruige leven van de rock ’n roll. Dit optreden is voor hem.

Tuxedo Buck | vrijdag 21 juli | 23.00 uur | Waalpodium op Festival op ’t Eiland | toegang gratis

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...
Bookmark de permalink.