VIA ROMANA Festival 12-13 augustus

Datum/Tijd
Datum - za 12 aug 2017
11:00
Locatie
Museumpark Orientalis
Categorie

Laat Romeins Leger – foto Museumpark Orientalis

Via Romana Festival 12-13 augustus 2017

In het weekend van 12-13 augustus vindt in Museumpark Orientalis het Via Romana Festival plaats. De Via Romana bestaat dit jaar 25 jaar en ter ere daarvan zal het museum 12 en 13 augustus in het teken staan van de Romeinse tijd. Er zullen allerlei Romeinse activiteiten, workshops en presentaties zijn, waaronder een re-enactment van het Laat Romeins Leger.

Over de re-enactment van het Laat Romeins Leger:
In de vijfde eeuw gaat het Romeinse Rijk ten onder in West-Europa. Re-enactors uit Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en Engeland laten zien hoe het Romeinse leger eruitzag in de nadagen van het Romeinse Rijk. Het leger traint, geeft demonstraties speerwerpen, plumbata werpen en boogschieten. Soldaten vechten niet altijd. Daarnaast oefenen zij met hun gezinnen andere beroepen uit (zoals bijv. smid en arts), tussen de gewone bevolking van de stad.

Zij geven een goed beeld van een Laat-Romeinse eenheid die in een stad is ingekwartierd. In het weekend, zaterdag 12 en zondag 13 augustus, vindt om 13.00 en 16.00 uur een militaire show met uitleg plaats. In het weekend zijn zo’n 75 re-enactors aanwezig. Mis het niet!
Iedere bezoeker betaalt een toeslag voor het festival.

Meer informatie:  www.museumparkorientalis.nl

Museumpark Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting
Tel. 024-3823110
Locatie en activiteiten: evenementen Museumpark Orientalis

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...
Bookmark de permalink.