Voel jij het Lentebriesje?

Datum/Tijd
Datum - za 20 mei 2017
13:00 - 17:30
Categorie

Interactief Kunstwerk op landgoed Grootstal & stadspark ‘Groene perron’:

Beeldend kunstenaars Boudewijn Corstiaensen & José Geurts laten zich in hun werk inspireren door Darwin (On the Origin of Species) & het romantische landschap. Bij hun wandeling over landgoed Grootstal ervaren zij de zintuigen heel diep en komen tot de volgende bevindingen: “Landgoed Grootstal ligt opvallend dicht bij de stad en vertoont zoveel onontdekte rijkdom. De Wegen van de Natuur en de paden van de mens zijn op deze unieke plek al eeuwenoud, zij doorkruisen en verbinden Mens en Natuur. Kleuren buiten de lijntjes en met minimale middelen grote dingen laten zien: vanuit dit handelen is Landgoed Grootstal conceptueel nog ‘groter’ dan de naam al suggereert”.

Interactief kunstwerk: de installatie en performance van Boudewijn en José op zondag 21 mei nodigen uit om open te staan voor de verwondering en het onverwachte.

Met hun project ‘Voel jij het Lentebriesje?’ maken zij de ‘Mantel der Natuur’ als Lentebries fysiek voelbaar in Nijmegen en Heumen. Zij verspreiden inheemse bloemenzaden hoog in de lucht met hun vliegerproject ‘Hemelbloem’ om op een min of meer natuurlijke manier het landschap bloemrijk en kleurrijk te maken, ideaal voor vlinders en bijen. Door het speciale  ‘Lentebriesje’ in Rijk van Nijmegen verbinden wij de ‘Ooij’ en het landgoed ‘Grootstal’ met Stad & Landschap op de dagen 20 en 21 mei. Door middel van beeldende kunst wordt het voor iedereen zichtbaar en voelbaar gemaakt.

Performance:

In het paviljoen laten wij via een performance ook de ‘Wegen voor de Natuur‘ & ‘Lentebries Vlinders’ zien met daarvoor speciale meegebrachte poeder van aarde en planten.

Ook de ‘Lijn op Aarde’, die uit  een schuine lijn van 23,4 graad bestaat, (As van de Aarde), worden in de ‘Wegen van de Natuur’ op het landgoed in poedertekeningen langzaam zichtbaar gemaakt. Een uniek moment omdat jij er een op deze unieke locatie kan maken.

Fete de la Nature start op landgoed Grootstal op 21 mei om 11.30 u in het Paviljoen aan de Grootstalselaan. Aan deze buiten- en binnenactiviteit kan iedereen het ‘lentebriesje’ speciaal voelen en beleven met beeldende kunst en spontaan meedoen.

Op zaterdag 20 mei 13.00 uur wordt in stadspark ‘Groene perron’ aan de Oude Groenewoudseweg (tussen twee bomen) een speciaal spandoek (luchtdoorlatend spandoek) ‘Voel jij het Lentebriesje’ feestelijk onthuld. Daarna gaan wij naar het Waalstrandje van Het ‘Lint van Ooij’, om bij goed Vliegerweer de Zaadjesvlieger ‘Hemelbloem op te laten: Het speciaal zonnetreintje van Nijmegen hoofdstad ‘Vier de natuur’ is hierbij welkom geheten.

Voor iedereen is er nu een Fiets-Wandel- Route met een mooie routekaart & CD film’ over Het ‘Lint van Ooij’ vormgegeven. Binnenkort is er via je mobiele telefoon de route interactief te volgen met een speciale QR-code. Museum De Bastei heeft deze route voor scholen opgenomen in hun educatief programma. Zie voor verdere informatie de websites www.debastei.nl en www.landgoedgrootstal.nl en mijn blog bcorstiaensen.tumblr.com

Filmverslag: Peter Hendriks, Gastvrouw: Tineke van den Brandt.

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart onbeschikbaar
Bookmark de permalink.