VPRO Tegenlicht Meet Up Nijmegen: Zorgeloos leven volgens Jos de Blok

Datum/Tijd
Datum - di 21 nov 2017
19:30 - 22:00
Locatie
De Villa Nijmegen
Categorie

Dinsdag 21 november 2017, in de Villa Nijmegen

De zorgkosten rijzen de pan uit, patiënten krijgen niet de zorg die ze nodig hebben en verplegend personeel kan het werk niet meer aan. Kan dat ook anders? Volgens Jos de Blok wel. Hij is de oprichter van Buurtzorg, dat zorg biedt in de wijk, dichtbij de mensen. De buurtzorg-teams werken met zelfsturing, dus zonder managers. Ze zijn daardoor goedkoper, efficiënter en de geleverde zorg sluit beter aan bij de behoeften van de mensen. Zijn nieuwste project heet ‘Zorgeloos’: een collectieve, betaalbare zorgverzekering zonder managers. Jos zegt: ‘Managen is flauwekul. Je moet mensen gewoon hun werk laten doen.
Is het werkelijk zo simpel? Hoe ervaren bewoners en verplegers dit? Wie bewaakt de kwaliteit? Durven zorgverzekeraars hierin mee te gaan? Wat gaat er goed en wat moet er anders? Over deze en diverse andere vragen gaan we met elkaar in gesprek, samen met deskundigen.

Tegenlicht Meet Up Nijmegen organiseert bijeenkomsten naar aanleiding van uitzendingen van het VPRO programma Tegenlicht. Met als doel te inspireren, discussiëren en te motiveren! Sociaal maatschappelijke thema’s worden door de kartrekkers van Meetup Nijmegen samen met inspirerende gasten en de bezoekers verder uitgediept. De toegang is gratis. Wees welkom!

Inloop: 19.30 uur, start 20.00 uur, einde 22.00 uur.

Als je wilt, kun je hier de hele uitzending bekijken: ‘Zorgeloos leven volgens Jos de Blok’ – http://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2017-2018/zorgeloos-leven-volgens-jos-de-blok.html

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...
Bookmark de permalink.