Splash Waterglijbaan Veerpoorttrappen

Datum/Tijd
Datum - do 25 mei 2017
12:00
Locatie
Veerpoorttrappen
Categorie

Waterglijbaan

Splash Your City in Nijmegen dit jaar veel extremer!

Donderdag 25 t/m zondag 28 mei 2017 op de Veerpoorttrappen

Afgelopen jaar vond de eerste editie van Splash Your City plaats in de Stikke Hezelstraat in Nijmegen. Destijds genoten circa 6.000 deelnemers en veel meer toeschouwers van de allereerste pop-up waterglijbaan midden in een Nederlandse stad. Dit jaar keert een extremere versie van Splash Your City terug naar Nijmegen.

“De Stikke Hezelstraat lijkt op zich zelf een hele steile straat, echter kregen wij van een aantal deelnemers te horen dat zij de snelheid aan de lage kant vonden. Daarom hebben wij dit jaar gekozen voor de Veerpoorttrappen. Over de trappen zal speciaal voor dit evenement een constructie worden gebouwd. Met een hellingspercentage van 25% is deze helling bijna drie keer zo stijl als de Stikke Hezelstraat, ongeveer net zo stijl als een zwarte skipiste in de Alpen.”, aldus de organisatie.

Omdat wij de veiligheid van de deelnemers hoog in het vaandel hebben staan is er afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuw type baan. Waar vorig jaar nog een opblaasitem benodigd was is deze dit jaar niet meer nodig. In plaats daarvan beschikt de nieuwe baan over een opblaasbare bodem en 2 meter breed glijvlak.

Splash Your City landt 25 mei in Nijmegen en blijft liggen t/m zondag 28 mei 2017. Kaarten voor deze editie zijn online te koop voor € 16,50 p.p. Hiermee mogen deelnemers op een dag naar keuze drie uur lang onbeperkt glijden. Door de extra dag, extra uren en minder mensen in een timeslot zijn de wachtrijen gegarandeerd korter dan afgelopen jaar. www.splashyourcity.com

SPLASH YOUR CITY – NIJMEGEN
2016 2017
150 meter 200 meter
10% helling 25% helling
3 dagen 4 dagen
10 uur per dag 12 uur per dag
6.000 deelnemers 5.600 deelnemers
> 15 km/u > 30 km/u
Baan zonder opblaasbare bodem Baan met opblaasbare bodem
Deelnemen met band Deelnemen zonder band
Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...
Bookmark de permalink.