Wintertuin Live op het Valkhof Festival

Datum/Tijd
Datum - wo 20 jul 2016
19:00
Locatie
Valkhofpark
Categorie

Wintertuin Live op het Valkhof Festival

Van 17 tot 21 juli presenteert Literair Productiehuis Wintertuin het programma Wintertuin Live op het Valkhof Festival. Wintertuin Live is een dagelijks programma met dé literaire talenten van dit moment. Wintertuin Live is gratis toegankelijk en vindt plaats om 19u in De Tuin.

Zondag 17 juli – 19.00 uur – De Tuin, Valkhof Festival – Wintertuin Live: Pitch please!
Een plaatje en een praatje, dat is de kern van ‘Pitch please!’. Aan de hand van een plaatje (dat kan van een toiletrol zijn, maar ook van Geert Wilders) graven talentvolle schrijvers uit het agentschap van Wintertuin in hun archiefmap, op zoek naar een tekst die op een of andere manier bij de getoonde afbeelding past. Een voor een houden ze een korte, spitsvondige, geïmproviseerde pitch waarom hun verhaal het best aansluit bij het plaatje. Vervolgens kiest het publiek welke schrijver ze willen horen, afgaande op de beste, grappigste, of raarste pitch. Met Jelko Arts, Elske van Lonkhuyzen, Johan Roos en Lisa Weeda.

Maandag 18 juli – 19.00 uur – De Tuin, Valkhof Festival – Wintertuin Live: Gerjon Gijsbers en Christiaan Lomans
Gerjon Gijsbers draagt voor met muzikale begeleiding van Gerben Elburg (Plastic Evolution). Gijsbers’ werk is messcherp, absurd maar ook humoristisch. Eind 2015 verscheen zijn bundel van columns: Ik keek naar boven en had geen idee.
Christiaan Lomans studeert Creative Writing aan ArtEZ. Hij onderzoekt hoe het persoonlijke plaatsneemt in het geconstrueerde. De verhouding met de buitenwereld staat centraal. Als schrijver én muzikant laat hij zien dat dit onderzoek veel verschillende vormen kan aannemen.

Dinsdag 19 juli – 19.00 uur – De Tuin, Valkhof Festival – Wintertuin Live: Marc van der Holst en Juliet Gagnon
Marc van der Holst is striptekenaar, schrijver en muzikant. In 2014 debuteerde hij met zijn bundel prozagedichten Pyjamadagen, die genomineerd werd voor de Jo Peters Poëzieprijs. Met zijn band The Avonden speelt hij zowel eigen nummers als nummers die geïnspireerd zijn op teksten van Gerard Reve.
Juliet Gagnon schreef het chapbook Left. De sfeer van haar geboorteland, de VS, waart door de verhalen waarin details extra veel aandacht krijgen. Dennis Gaens publiceerde twee dichtbundels en maakt Ondercast, een literair tijdschrift als luisterboek. Hij zorgt voor een soundscape bij de voordracht bij Juliet.

Woensdag 20 juli – 19.00 uur – De Tuin, Valkhof Festival – Koen Frijns en Helena Hoogenkamp
Koen Frijns, een sterke performer, voert een akte op van De Man van Klei: een voorstelling waarin hij aan de hand van een krantenartikel uitzoekt waar hij echt thuis hoort. Naast schrijver en dichter is Koen ook muzikant; hij speelt in de band Grim Tim.
Helena Hoogenkamp studeerde aan de HKU Writing for Performance. Ze schrijft theater, poëzie en proza. Hoogenkamp publiceerde de novelle Kleine Zeemeermin, per ongeluk dood. Hierin beschrijft ze met humor hoe het is om als jong meisje op te groeien in een omgeving waarin men bang is voor een aardappeltsunami.

Donderdag 21 juli – 19.00 uur – De Tuin, Valkhof Festival – Martin Rombouts en De Goden van Kan
Martin Rombouts studeert Creative Writing aan ArtEZ. Hij schrijft proza, poëzie en essays over de meest uiteenlopende onderwerpen. Van stadswandelingen tot zuurkool tot Nieuw-Zeeland. Hij publiceert zijn werk op ABCyourself, een platform voor jonge, getalenteerde schrijvers.
Het muzikaal-literaire duo De Goden van Kan bestaat uit Martijn van Koolwijk en William van Giessen. Van Koolwijk schrijft korte verhalen en columns en publiceert in Sensor en Nak. Hij draagt voor terwijl Van Giessen (beter bekend als singer-songwriter Esk-esque) hem zal begeleiden op de gitaar.

Meer Vierdaagsefeesten

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...
Bookmark de permalink.