Zelfbedrog en sociale media | Radboud Reflects Lezing door filosoof Roy Dings

Datum/Tijd
Datum - wo 19 jul 2017
18:30
Locatie
Op het Eiland
Categorie

 

Radboud Reflects bij Festival Op ‘t Eiland tijdens de Vierdaagsefeesten

Naast eten, muziek en theater is er ook kennis te vergaren bij Festival Op ‘t Eiland van 15 tot en met 21 juli 2017.

Wetenschappers van de Radboud Universiteit laten je elke dag verder nadenken over zaken als Virtual Reality, geheugen, social media, ondernemen, het nieuws en het vergaan van de wereld. Je kunt luisteren naar lezingen, maar ook meedoen aan experimenten en publieksonderzoek. Voor volwassenen, maar soms ook voor kinderen! Laat je een half uurtje onderdompelen in kennis en stort je daarna weer in het feestgedruis van de Vierdaagsefeesten.

Radboud Reflects is aanwezig op zaterdag 15, maandag 17 en woensdag  19 juli 2017 met drie verdiepende lezingen:  

Iedereen ondernemer! | Radboud Reflects Lezing door filosoof Jeroen Linssen
Zaterdag 15 juli 2017 | 18.30 – 19.00 uur

Wat betekent het om jezelf als ondernemer te zien en je leven als project? In de Middeleeuwen werd de ondernemer nog met argusogen bekeken. Wil je tegenwoordig nog meedoen in de samenleving, dan moet je je juist gedragen als een ondernemer. Kom luisteren hoe filosoof Jeroen Linssen deze ontwikkeling naar een ondernemersmaatschappij ziet.

Jeroen Linssen is filosoof aan de Radboud Universiteit. Eind 2017 verschijnt zijn boek over hebzucht.

Programmamaker Liesbeth Jansen is gespreksleider

Help! De wereld vergaat! | Radboud Reflects Lezing door filosoof Lisa
Doeland

Maandag 17 juli 2017 | 18.30 – 19.00 uur

Help! De wereld vergaat. De zeespiegel stijgt, diersoorten sterven in rap tempo uit en de zesde massa-extinctie is al begonnen. Kunnen we wat anders doen dan doemdenken of de kop in het zand steken? Ja, zegt filosoof Lisa Doeland.  We moeten de ecologische catastrofe juist naar ons toe halen en haar een plek geven in het hier en nu. Kom luisteren naar wat ze daarmee bedoelt. 

Lisa Doeland is filosoof en programmamaker bij Radboud Reflects. Als buitenpromovendus doet ze filosofisch onderzoek naar afval en de milieucrisis.
Programmamaker Dave Willems is gespreksleider

Zelfbedrog en sociale media |  Radboud Reflects Lezing door filosoof Roy Dings
Woensdag 19 juli 2017 | 18.30 – 19.00 uur

Waarom presenteren we ons op sociale media vaak zó anders dan we werkelijk zijn? En hoe kan het dat we zo gevoelig zijn voor schouderklopjes? Kom luisteren naar filosoof Roy Dings van de Radboud Universiteit die de mechanismen toelicht achter zelfbedrog op sociale media.

Roy Dings is filosoof en promovendus aan de Radboud Universiteit en doet onderzoek naar zelfbedrog. Voor zijn scriptie over sociaal zelfbedrog ontving hij vorig jaar de Universitaire Studieprijs.

Programmamaker Rob van de Ven is gespreksleider

Radboud Reflects organiseert verdiepende lezingen voor iedereen over  filosofie, religie, ethiek, samenleving en cultuur. www.ru.nl/radboudreflects

Bekijk het volledige programma.

Meer evenementen - uitgaan - exposities - winkels en bedrijven
Kaart wordt geladen...
Bookmark de permalink.